Deskundige Hypotheekbegeleiding

Als starter maar ook als bestaande woningbezitter krijgt u bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek met veel zaken te maken. Wij zorgen ervoor dat u geheel wordt begeleidt bij alles wat er komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek.

Hypotheekadvies

U wilt een hypotheek die bij u past. Een hypotheekadviseur van de Hypotheekdeskundige houdt rekening met meer dan alleen uw inkomen. Want ook uw toekomstbeeld en de zekerheid die u wenst, zijn van belang voor de hypotheek Daarnaast helpt de adviseur u ook bij het afsluiten van de noodzakelijke verzekeringen. Indien u een hypotheek afsluit via bemiddeling van de hypotheekdeskundige krijgt u het eerste jaar de opstal- en inboedelverzekering gratis.

Taxatieservice

Om een hypotheek te krijgen, heeft u in de meeste gevallen een taxatierapport nodig. Hierin staat onder andere:

  • de vrije verkoopwaarde, de verkoopwaarde in de huidige markt
  • de executiewaarde, dat is de waarde van het huis bij gedwongen verkoop
  • de bouwkundige staat

Wij zorgen ervoor dat deze taxatie voor u wordt uitgevoerd door een officieel beëdigd taxateur.

Notarisservice

Als u een huis koopt, bent u pas echt eigenaar als bij de notaris een akte van transport passeert. Ook de hypotheekakte ondertekent u bij de notaris. Wij zorgen ervoor dat dit geregeld wordt bij een goede notaris. Tevens ontvangen voor de datum van aktepassage een concept van de akte(‘s) en de afrekening en controleren of deze klopt met de gemaakte afspraken.

Belastingservice

De door u te betalen hypotheekrente is in de meeste gevallen af te trekken van de door u te betalen inkomstenbelasting. Wij kunnen ervoor zorgen dat hiervoor een voorlopige teruggaaf wordt aangevraagd (u krijgt dan maandelijks het belastingvoordeel terug van de belastingdienst) en zorgen dat de belastingaangifte wordt gedaan door een hierin gespecialiseerd administratiekantoor. Indien u de hypotheek afsluit via de Hypotheekdeskundige dan zijn de kosten hiervoor het eerste jaar voor onze rekening.

Genoeg redenen om bij het afsluiten van een hypotheek te vragen naar deze voordelen en de voorwaarden.